Wonen aan de spoorsingel

Te koop vanaf €455.850 tot €689.850 v.o.n.

Kenmerken

Basiskenmerken

  • Status Beschikbaar
  • Start bouw 15/09/2024
  • Koopsom €455.850 tot €689.850 v.o.n.

  • Woonoppervlakte 128 m2 tot 181 m2
  • Bouwnummers 24

Omschrijving

VERKOOP GESTART! Wonen aan de Spoorsingel Gloednieuw wonen met het karakter van toen! Aan de Spoorstraat in Schoonhoven, waar vroeger de spoorremise was, komt een prachtige woonbuurt met gloednieuwe, duurzame woningen. Hier woon je straks op een fantastische plek. Een plek met historie, want het oude spoorwegstation blijft behouden. Hierdoor zal deze plek haar karakter…

VERKOOP GESTART!

Wonen aan de Spoorsingel
Gloednieuw wonen met het karakter van toen! Aan de Spoorstraat in Schoonhoven, waar vroeger de spoorremise was, komt een prachtige woonbuurt met gloednieuwe, duurzame woningen.

Hier woon je straks op een fantastische plek. Een plek met historie, want het oude spoorwegstation blijft behouden. Hierdoor zal deze plek haar karakter niet verliezen en blijft een belangrijk stukje Schoonhovense geschiedenis bestaan. Markant middelpunt is het oude stationsgebouw, wat onderdeel uitmaakt van het cultureel erfgoed van Schoonhoven en ooit gebouwd is als reizigersonderkomen en woning voor de spoorwegmedewerker. Door oud en nieuw met elkaar te verbinden blijft de historische sfeer behouden en ontstaat er een unieke buurt met een geheel eigen karakter. De architect heeft gekozen voor een eigen architectuurstijl welk mooi aansluit bij de woningen aan de overzijde van de Spoorstraat. Verder blijven er in de buurt groene ruimtes behouden. Zo vormen nieuw en oud straks een aantrekkelijk geheel.

Schrijf je in als belangstellende via de projectwebsite als je als eerste op de hoogte wilt blijven.

Het woningaanbod
In totaal komen er in project Spoorsingel circa 89 nieuwe woningen in verschillende woningtypes. Fase 1 bestaat uit 7 herenhuizen, 13 eengezinswoningen en 4 levensloopbestendige woningen. De 57 appartementen en studio’s worden samen met de 3 stadsvilla’s en resterende 5 herenhuizen in de volgende fase verkocht. In een latere fase wordt het oude stationsgebouw getransformeerd naar maximaal 3 appartementen, optioneel is hierin een bedrijf aan huis mogelijk.

Fase 1: Nu in verkoop.
Aan de Spoorstraat, tot aan het oude stationsgebouw, komen 5 rijtjes met woningen in verschillende typen. Elk rijtje heeft zijn eigen uitstraling, variërend van stoere herenhuizen in 2 verschillende kleuren tot gezinswoningen met een mooie muurkapel op zolder. De levensloopbestendige woningen liggen aan de Spoorsingel. Samen vormen de woningen een aantrekkelijk geheel in één stijl.

Opvallend aan fase 1 is de grootte van de kavels aan de Spoorstraat. De herenhuizen en eengezinswoningen hebben een diepe voortuin én een riante achtertuin. Alle tuinen zijn omzoomd met een groene haag, zowel achter als voor. Zelfs de tuinhekjes van de voor- en achtertuin zijn in de stijl van het project ontworpen. Een leuk detail is de cortenstalen kolom waarin het huisnummer is verwerkt. Door ook de overgangen van privé naar openbaar mee te ontwerpen, zorgen we ervoor dat deze woonbuurt er over 10 jaar nog net zo mooi uitziet.

De woonoppervlaktes lopen uiteen van 128 m² tot 181 m² en optioneel is het voor de meeste bouwnummers mogelijk om de begane grond aan de achterzijde uit te bouwen. Ook goed om te weten: alle woningen worden opgeleverd inclusief sanitair. Voor welk type je ook kiest, altijd is de woning duurzaam en gasloos en in basis voorzien met een BENG 2.0.

Woningtypen:
MACHINIST
Ter hoogte van de Albrecht Beylingstraat komen 7 indrukwekkende herenhuizen van het type MACHINIST. De woningen zijn in basis circa 176 tot 181m2 groot met zowel voor- als achter het huis een diepe tuin. Hierdoor is er altijd een plek om te genieten van de zon of de schaduw. Van de 7 huizen hebben er 4 een tuitgevel. De verdiepingshoge ramen met een industrieel ogende raamverdeling zorgen ervoor dat het licht diep in het huis kan doordringen en jij vrij kunt uitkijken. Heb je altijd gedroomd van een leefkeuken, riante woonkamer en grote slaapkamers voor iedereen? Zoek niet verder! Door welk pareltje laat jij je verleiden?

TROTTER
Wat zijn ze mooi, hè? Deze stoere gezinswoningen van het type TROTTER zijn circa 128m2 groot met een muurkapel op de bovenste verdieping. De gemeleerde steen, bijzondere accenten in het metselwerk en de raamverdeling met donkere lijsten geven deze woningen een heel eigentijdse uitstraling. Achter de charmante gevels gaat een heel praktisch ingedeeld huis schuil. Met 3 slaapkamers en een grote zolder kun je hier perfect met z'n tweetjes of met een gezin wonen. En heb je al gezien hoe ruim de voor- en achtertuin zijn?

STOOM
Direct aan één van de groenzones in Spoorsingel staat dit charmante rijtje met 4 eengezinswoningen van het type STOOM, van circa 153m2 groot, voorzien van 3 ruime slaapkamers en een grote zolder. Er is geen schuin dak, waardoor ook de 2e verdieping volledig te gebruiken is. De architectuur is net iets anders dan de woningen ernaast. De lichte gevelsteen en de bijzondere daklijn combineren prachtig met de grote ramen, vaak tot aan de grond. Stel je eens voor hoe heerlijk licht het in huis zal zijn. Bij deze woningen zijn alle tuinen, zowel aan de voor- als achterkant, opvallend ruim. Dat geeft een nog vrijer woongevoel.

PERRON
Deze robuuste familiehuizen van het type PERRON, met een oppervlak van circa 128m2 en karakteristieke muurkapel op de bovenste verdieping, vangen gelijk je blik. De donkere steen, opvallende details in het metselwerk en ramen met elegante donkere lijsten geven deze woningen een bijzonder eigentijdse uitstraling. Ook deze woningen hebben 3 slaapkamers, een grote zolder en een diepe voor- en achtertuin. Een extra: de achtertuin grenst aan één van de groene ruimtes.

BELLO
Stel, u wilt graag alles gelijkvloers, maar een appartement spreekt u niet of minder aan, dan is een levensloopbestendige woning de oplossing. In Wonen aan de Spoorsingel komen 4 van dit soort woningen, in het type BELLO, vernoemd naar het kenmerkende stoomfluitje waarnaar het originele treintje vroeger lokaal liefkozend werd genoemd. De bungalows zien er niet alleen heel vriendelijk en mooi uit, ze zijn ook nog eens lekker ruim. Met circa 129m2 heeft u net zoveel leefruimte als in een gemiddelde gezinswoning. Op de begane grond is er een woonkamer met open keuken, ruime slaapkamer en een badkamer. Vanuit uw lichte woonkamer stapt u zo op het 7 meter brede terras. Ziet u zichzelf hier al genieten van het leven?

Algemeen:
- een plek met historie en karakter: nieuw ontmoet oud
- woonoppervlaktes van circa 128m2 tot 181m2
- gasloos met BENG 2.0
- alle woningen inclusief sanitair en tegelwerk
- herenhuizen en eengezinswoningen met diepe voortuin én achtertuin, omzoomd met groene haag
- diverse collectieve, groene plekken: straks is het heerlijk wandelen over het voormalige spoortracé
- inclusief duurzame berging met groen dak met waterretentie
- leuk detail: zelfs de tuinhekken en cortenstalen huisnummerkolommen in projectstijl ontworpen

Disclaimer:
Ondanks dat Van Herk Nieuwbouwmakelaars deze aanmelding met grote zorgvuldigheid heeft samengesteld, kunnen geen rechten worden ontleend aan teksten, berekeningen, aanbiedingen evenals aan afgebeelde illustraties en artist-impressions, deze zijn uitsluitend bedoeld als voorbeeld en daardoor niet bindend voor het eindresultaat. Alle informatie, ook prijzen en voorwaarden, kunnen aan verandering onderhevig zijn.

Het project Wonen aan de Spoorsingel bestaat uit 24 bouwnummers verdeeld over 5 typen.

Media

Ontdek online wat jouw huis waard is

Met de online waardecheck ontdek je in een paar minuten de geschatte waarde van jouw huis

Online waardecheck

In de buurt

Geïnteresseerd?

Bel met Den Rooijen & Van Herk Makelaars

shape

Stuur een bericht

privacyverklaring