/ Natuurlijk Centrum Zuid – Wonen in een groene en waterrijke omgeving
Nieuwsoverzicht

nieuws

Natuurlijk Centrum Zuid – Wonen in een groene en waterrijke omgeving

Project Natuurlijk Centrum Zuid bestaat uit vier appartementengebouwen in een lommerijke groene en waterrijke omgeving op steenworp afstand van het gemeentehuis en winkelcentrum Crimpenhof. De voormalige woongebouwen zijn gesloopt door woningcorporatie QuaWonen en het busstation is verplaatst. Hiermee komt veel ruimte vrij en dit biedt kansen voor het realiseren van een nieuwe samenhangende identiteit en het versterken van de entree naar het centrum. Een prachtig nieuw woongebied met koop- en huurappartementen.

De vier gebouwen zijn parels in het groen en staan op een zogenaamd ‘groen canvas’. Dit nieuwe weelderigere groen is de basis van de gebiedsontwikkeling en creëert een aangename leefomgeving. Water wordt hierbij op verschillende manieren ingezet, zowel voor de beleving als voor de waterhuishouding. Het project heet vanzelfsprekend niet voor niets Natuurlijk Centrum Zuid!

Nederlandse Bouw Unie ontwikkelt en bouwt het plan Natuurlijk Centrum Zuid en verkoopt de 46 koopappartementen in gebouw Marshall. Royale appartementen tussen de 90 en 130 m² woonoppervlak met royale buitenruimtes en zicht op het groen. Parkeren voor de bewoners vindt plaats in de halfverdiepte privé parkeervoorziening.

In het gebouw Schweitzer komen in totaal 44 sociale huurappartementen die in opdracht van woningcorporatie QuaWonen gerealiseerd en verhuurd. In een volgende fase worden er in 2 andere gebouwen nog eens 97 sociale huurappartementen gerealiseerd. De appartementen variëren in grootte tussen de 60 en 85 m² woonoppervlak. Het parkeren vindt plaats op straatniveau in aan te leggen parkeerhoven.

Naar verwachting zal ook de rest van het gebied in de loop van de jaren worden ontwikkeld met twee extra woongebouwen met koopappartementen. Wie en wanneer deze ontwikkeling gaat realiseren, is momenteel nog niet bekend.

De gemeente draagt zorg voor de herinrichting van de omliggende straten zoals de Boerhaavelaan. Daarmee krijgt de laan een smaller wegprofiel met meer groen en bomen in een laanstructuur. Deze nieuwe uitstraling komt ten goede aan de gebiedsontwikkeling van Natuurlijk Centrum Zuid. Bekijk deze video voor meer informatie de herinrichting (gemaakt door gemeente Krimpen aan den IJssel).