/ Voorbereiding op woningfotograaf: 6 tips
Nieuwsoverzicht

nieuws

Voorbereiding op woningfotograaf: 6 tips

Voordat wij van start gaan met de verkoop van jouw huis maken we onder andere een afspraak om foto’s te maken. Onze woningfotograaf zal jouw huis op beste manier vastleggen. Hierdoor zorgen wij dat jouw huis opvalt tussen alle andere huizen op Funda.

Tip 1: Creëer ruimte

Ruim je huis zoveel mogelijk op. Accessoires zorgen er voor dat jouw huis als thuis voelt. Echter wil jouw koper zoveel mogelijk de mogelijkheden en de ruimte van het huis zien. Zo kan hij/zij alvast beginnen met het inrichten van hun toekomstige huis.

Zorg daarnaast dat je alle gordijnen, luxaflex, shutters en andere raambekleding open doet. Buitenlicht is altijd prettig voor de fotograaf en voor het inschatten van de ruimte door de geïnteresseerden van jouw huis. Daarnaast creëer je ook ruimte door de vloeren zo leeg mogelijk te houden.

Tip 2: Maak je huis schoon

Schoonmaken is natuurlijk een belangrijk onderdeel bij de voorbereiding op de komst van de woningfotograaf. Een schoon huis is namelijk een indicatie dat jij goed voor jouw huis gezorgd hebt. De geïnteresseerden zien zo dat jouw huis altijd goed onderhouden is.

Tip 3: Verwijder persoonlijke spullen

De kans is groot dat jouw huis persoonlijke aankleding heeft. Denk bijvoorbeeld aan foto’s van jouw gezin, familie of vrienden op verschillende plekken in jouw huis, maar ook kostbare items zoals sieraden en elektronica.

Onze fotografen zullen ook nog extra op persoonlijke foto’s letten. Zo zullen ze zorgen dat de personen op de uiteindelijke woningfoto’s onherkenbaar zijn.

Tip 4: Leg de focus op speciale details in jouw huis

Heeft jouw huis bijzondere details / een eyecatcher? Dit is een onderscheidende factor van jouw huis ten opzichte van de overige huizen. Ook onze woningfotografen herkennen deze onderdelen en zorgen dat er ook sfeershots van dit onderdeel. Zorg er daarom voor dat er niets voor of naast staat zodat de focus op dit onderdeel gelegd wordt. Een eyecatcher kan bijvoorbeeld een open haard, schouw, bijzonder raam etc. zijn.

Tip 5: Vergeet de buitenruimte niet

Vaak wordt het vooraanzicht van jouw huis gebruikt als hoofdfoto. Controleer nog een keer jouw voortuin of er geen onnodige spullen staan. Eventueel kan er met wat fleurige bloemen de tuin nog wat opgevrolijkt worden.

Vergeet daarnaast ook niet om kritisch naar de vaste spullen in jouw tuin of op jouw balkon te kijken. Denk er bijvoorbeeld nog aan de kussens in jouw tuinmeubels te leggen. Daarnaast zorgen planten en bloemen en of verlichting op jouw balkon of in jouw tuin voor sfeer. Ook hiervoor geldt, hou jouw buitenruimte wel ruim. Ook de afvalbakken worden vaak vergeten, zorg dat deze uit het zicht staan. Zo kan je aan de buren vragen of de afvalbakken even bij hen mogen staan of zet ze tijdelijk aan de weg.

Tip 6: Vraag iemand om nog even te kijken

Zelf ben jij natuurlijk gewend dat jouw huis er op een bepaalde manier uit ziet en dit voelt voor jouw thuis. Vraag de buren, een vriend of vriendin om ook een kijkje te nemen. Hoogstwaarschijnlijk zal deze second-opinion nog zorgen dat jij de laatste puntjes op de i zult zetten.

Hopelijk helpen deze tips bij de voorbereiding op de komst van de woningfotograaf en weet je zeker dat jouw huis er op de foto’s op zijn best uit ziet.

Overweeg jij jouw huis te verkopen en wil jij informatie over iedere stap in het verkoopproces? Neem contact op met één van onze vestigingen en vraag een adviesgesprek aan.

Contactgegevens